Selecteer een pagina

‘Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is.’ Dit staat geschreven op zijn eigen website.

Mij inspireert het dat hij anders nadenkt over de huidige situatie. Je wilt niet een lamp hebben, maar je wilt licht. Daarom heeft hij een deal met Philips gemaakt die zorgt voor licht in een kantoor of Schiphol. Daarvoor betaalt hij. De materialen blijven van Philips, zodat zij ervoor gaan zorgen dat ze deze later opnieuw kunnen gebruiken.

Of het zorgen dat Bosch duurzame koelkasten gaan verhuren aan sociale huurders. Deze huurders konden geen energiezuinige koelkast betalen, en kochten daarom een goedkope. Omdat deze veel energie verbruikt, zijn de energiekosten voor deze mensen gigantisch hoog, met allerlei schuldenproblematiek tot gevolg. Oplossing: Bosch verhuurt energiezuinige koelkasten, lage energierekening compenseert huur ruimschoots, minder schulden. En het milieu is er ook bij gebaat omdat Bosch eigenaar en verantwoordelijk blijft voor de materialen. Zij gaan dus ook beter nadenken bj het ontwerp en productie.

Bekijk de hele Tegenlicht uitzending Einde van bezit.